Водещи новини

Специалистите от Регионална здравна инспекция – Пазарджик oтбелязаха своя професионален празник

Днес инспекториje от Регионална здравна инспекция – Пазарджик oтбелязаха своя професионален празник.

Инспекторите са специалистите, които се грижат за опазване на общественото здраве, осъществявайки държавната здравна политика. Част от дейността им е свързана с дейности по профилактиката на болестите и промоция на здраве, реализирането на ефективен епидемиологичнен надзор за намаляване на заболяемостта и последствията за здравето от инфекциозните заболявания. Извършват контрол за спазване и изпълнение на установените с нормативни актове здравни изисквания за обектите с обществено предназначение, продуктите, стоките и дейностите със значение за здравето на човека и факторите на жизнената среда, вземат проби от продукти и стоки, съставят актове при установяването на административни нарушения и др. Събират, регистрират, обработват и съхраняват данни за нуждите на националната система за здравеопазване.
Работата им e отговорна, често свързана с
трудности, риск и конфликти
.

Вижте още

Народно веселие „Да се хванем за ръце на Гергьовден“

ОБЩИНА ПАНАГЮРИЩЕ  ВИ КАНИ                                             на народно веселие                                       „Да …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.