Водещи новини

Официално: Заразени със СПИН в Панагюрище няма

От около месец в Панагюрище броди жестока мълва за заразени със СПИН млади жители на общността. 

В подобни ситуации има доста интерпретация. Пускаш слуха, той се развива лавинообразно и започва да влияе върху психиката на хората. При едни настъпва смут и страх, други се наслаждават на „сеира“, трети смятат, че този пожар няма да стигне до тяхната къща…
Поради мълвата, че заболелите в Панагюрище вече били около стотина, ohtepan.com потърси информация от официални източници. И разбра, че Община Панагюрище е отправила запитване по случая до Регионалната здравна инспекция в Пазарджик.
Оттам са били категорични, че нямат регистрирани нито с ХИВ, нито със СПИН в Панагюрище.
Неистина се оказа и слухът, че в панагюрската болница МБАЛ „Уни Хоспитал“ имало десетина заразени със СПИН пациенти.
Мнозина коментират, че жестоката мълва тръгва от историята на 16-17-годишна девойка, която била заразена и била преспала с 50-ина младежи, които пък доразпространили вируса. Етикет „заразена със СПИН“ на „разпасаната“ девойка били сложили нейни приближени момичета, за да си отмъстят.
Този маниер на злепоставяне ни е познат като: „Ти кажи, че сестра й е курва, пък тя нека доказва, че няма сестра“. Грозно.

Вижте още

Въвеждане на противоепидемични мерки в област Пазарджик се очаква от 26 януари до 3 февруари

Областният управител Валентина Кайтазова и главният секретар на РЗИ Пазарджик д-р Зоя Шошева проведоха на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.