четвъртък , 2 май 2024
Водещи новини

На национално онлайн състезание екоотборът на СУ „Нешо Бончев” „Щъркелови криле“ стана четвърти

Достоен финал на работата по проект „ПрироДА“ отчетоха ръководителките на двата екоклуба в СУ „Нешо Бончев“ – Мариела Варадинова и Иванка Талева-Мазнекова,

учители по биология и химия. На 27 ноември техни ученици участваха в онлайн състезание „ПрироДА – Натура 2000“ и премериха теоритични знания и практически умения с още 25 отбора от цялата страна. Екотимът на СУ „Нешо Бончев” „Щъркелови криле“ включваше петима седмокласници – Таня Узунова, Цвета Манева, Луиса Петришка, ГаляСтанчева и Радослав Бонев. Те показаха много добри познания за екологичната мрежа Натура 2000 и за други защитени територии в страната, както и за различни земноводни, влечуги, птици и бозайници, срещащи се в нашата страна.
Учителите, ръководители на екоклуба, благодарят на участниците за доброто представяне (само с 5 точки разлика от победителите) и се надяват посланията на проект „ПрироДА“ – обич към природата и осъзнат дълг към следващите поколения за нейното опазване, да са достигнали до умовете и сърцата на децата.
Екип „Реклама”, СУ „Н. Бончев”

Вижте още

Наградиха участниците от детските полицейски управления

Доброволците от детските полицейски управления при ОДМВР-Пазарджик получиха много награди от участието си в Националния …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.