Водещи новини

В Панагюрище в приятелски „Мач на звездите“ България надделя над Италия

На 4 и 5 декември се проведе първото издание на Международен детски футболен турнир „Проф. Д-р Лъчезар Цоцорков“ в зала „Арена Асарел“ в Панагюрище.

В турнира участваха над 150 деца от 10 отбора на България и Италия. Специални участници в турнира бяха детските школи на ФК „Милан“ и ФК „Ювентус“. Десетте отбора изиграха 24 мача, за да излъчат победител.
Резултати от всички двубои може да видите на
www.sport.tsotsorkov.com
Победителят, който вдигна купата по детски футбол „Проф. Д-р Лъчезар Цоцорков“, с безапелационна надмощие над ФК „Черноморец“, Бургас, с резултат 12:1, бе отборът на ФК „Национал“, София. Състезателите му бяха наградени от Франко Барези и Георги Славчев. След невероятната изява на ФК „Национал“ в турнира, към спортистите му беше проявен интерес от италианска страна.
На второ място се класира отборът на ФК „Черноморец“, Бургас. Играчите му бяха наградени от Емил Костадинов и звездите на „Юве“ – Тото Скилачи и Морено Торичели. На трето място се класира отборът на ФК „Локомотив“, София. Медалите, грамотите и купата бяха връчени от легендата на Италия Франко Барези и от Георги Иванов – Гонзо.
Кулминация на турнира беше мачът на звездите, който се игра на живо пред повече от 1000 зрители в зала „Арена Асарел“, Панагюрище. След много емоции и оспорвана битка,България успя да надделее над Италия с резултат 9:8. Начало на звездния мач даде Лъчезар Цоцорков – внук на покойния проф. д-р Лъчезар Цоцорков.
Резултата още в първите секунди откри Гонзо в страхотна комбинация с Емил Костадинов. Бързо беше изравнен от Тото Скилачи. Във вратата на Италия се разписаха още Дончо Донев и Бончо Генчев. В рамките на мача беше изпълнена и дузпа след сблъсък между Йорданов и Торичели. Маурицио Ганц изпълни дуспата и отбеляза гол за Италия. В мача на звездите участваха още Франко Барези, Стефано Такони, Диего Фикара, Стефано Еранио, Цанко Цветанов, Асен Караславов и Георги Славчев.
След победата на България над Италия турнирът беше закрит от г-н Димитър Цоцорков, председател на Надзорния съвет на „Асарел Медет“ АД. Компанията бе генерален спонсор на турнира.

Вижте още

Община Панагюрище БЛАГОДАРИ на жителите си за съпреживяното на Трети март

Уважаеми жители на община Панагюрище, Благодарим Ви за съпричастността и споделеното вълнение на националния празник …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.