четвъртък , 9 май 2024

Гаврил Христосков спечели бронзов медал на Световното първенство по кикбокс в Италия

Състезателят на СК „ОПТИКС“ – Панагюрище,  Гаврил Христосков, който бе част от националния отбор на България на Световното първенство

 по кик бокс за юноши младша и юноши старша възраст, провеждащо се от 15 до 23 септември в Йесоло, Италия, успя да стигне до полуфинал. Преборвайки своя противник Гаврил, се класира на трето място и окичи гърдите си с бронзов медал. Единадесетокласникът от СУ „Св.Св.Кирил и Методий“ – гр.Стрелч игра при юношите старша възраст в два стила – кик лайт и лайт контакт.
На световното в Италия участват над 2500 състезатели от цял свят, като има категории, в които има по 40 човека. България участва с 50 спортисти.
Припомняме,
че м.август Гаврил Христосков бе част от националния отбор на България на Световното първенство по таекуон-до за деца и юноши в Беларус, където обаче не стигна до полуфинал.
За състезателите по таекуон-до от СК „ОДИН“ предстои участие в националния турнир по таекуон-до за деца на 6 октомври в гр.Плевен, съобщи Здравко Еров, един от треньорите.

Вижте още

Кметът Желязко Гагов поздрави лично световния шампион по самбо Иван Хърков

Павлина ЛАЛЕВА С искрящи очи и слънчеви усмивки бе посрещнат тази вечер световния шампион по …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.