Водещи новини

Франция за втори път е световен шампион по футбол

С изключително технична игра и много дисциплина днес на стадион „Лужники“ в Москва, Русия, отборът на Франция победи футболния тим на Хърватия с 4:2

и за втори път грабна световната титла, за която французите мечтаят от 20 години.
За категоричната победа на французите помогна и хърватският играч Марио Манджукич, който откри резултата в 18-ата минута с автогол. В 28-та минута с точен удар Иван Перишич изравни, а в 38-та минута Антоан Гризман отново даде преднина на французите с попадението си във врътата на Хърватия. Така първото полувреме на двубоя завърши с 2:1 за петлите.
През втората част на мача голмайстори за Франция станаха Поп Погба в 59-та минута и 19-годишният Килиан Мбапе в 65-та минута. Второто попадение за Хърватия направи Марио Манджукич в 69-та минута. 

В проведените досега 21 световни първенства осем държави са печелили световната купа. 
Бразилия е рекордьор с пет титли, Италия и Германия с по 4, Уругвай,  Аржентина и Франция с по две титли, а Англия и Испания са печелила трофея веднъж. 
Втори в света по футбол на Мондиал 2018 стана отборът на Хърватия, а на трето място се класира Белгия след победа над Англия с 2:0.
СНИМКИ: БТА (първата) и Gеttyimage ( с купата)

Вижте още

Девойките на ВК „Пан Волей“ затвърдиха второто си място в групата

Днес  девойките на Волейболен клуб „Пан волей“ победиха като домакини с 3:0 отбора на Свиленград. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.