петък , 26 април 2024

От днес Панагюрище ще е „Пъстър свят“

Днес ще бъде открито петото издание на Международния младежки танцов фестивал „Пъстър свят“, Панагюрище‘ 2018.

В него ще участват над 270 танцьори от България /София, Пазарджик, Септември, Драгоман, Панагюрище), Беларус, Коста Рика, Мексико и Сърбия.
Община Панагюрище е организатор на Петия международен младежки танцов фестивал „Пъстър свят“, който се реализира и с финансовата подкрепа на „Оптикс“ АД.
Целите на фестивала са обвързани с идеята той да развива културния обмен между народите и етносите; да съхранява, развива и представя специфичните танци на народите; да запазва многообразието на световното културно наследство; да поощрява творческите способности на личностите и общностите; да запознае гостите с богатото културно наследство на Панагюрище и да стимулира младите творци за създаване на авторски произведения.

Вижте още

Премиерът на РБългария защити розовото масло в Брюксел

Министър-председателят на РБългария акад. Николай Денков категорично защити българското розово масло и останалите натурални етерични …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.