Водещи новини

Бинокълът BidentifieR показва „Оптикс“ АД на Международната изложба „Хемус 2018“, а „Оптикоелектрон Груп“ АД най-малките очила за нощно виждане в света

Вчера президентът на Р България и върховен главнокомандващ Румен Радев и министърът на отбраната Красимир Каракачанов откриха

тринадесетата специализирана международна изложба за отбранителна техника „ХЕМУС“ в Международния панаир в Пловдив.
В нея със свои щандове участват „Оптикоелектрон Груп“ АД и „Оптикс“ АД.

И двата щанда с изделията си привлякоха интереса на президента и министъра.

Сред най-интригуващите изделия, които „Оптикоелектрон Груп“ АД показва,  са очилата за нощно виждане „Nirecon“, разработка на дружеството. През последните месеци те са силно рекламирани сред натовските партньори на България. Техният компактен дизайн и тегло от едва 350 грама ги прави най-малкият аксесоар от този клас в света. От началото на годината „Оптикоелектрон Груп“ има договори за производство и доставка на тези продукти за следващите години, като извън тези договорености вече са продадени стотици от Nirecon“, съобщиха от дружеството.
На щанда му на „ХЕМУС 2018“ е изложена и
 най-впечатляващата серия обективи в късовълновия инфрачервен спектър – продуктите SWIRECON, които са SWIR обективи. „Горди сме, че успяхме преди години да изработим първия работещ прототип в света на този вид обективи. Тяхното приложение е широко – от военно до цивилно и гражданска защита. Могат да намерят приложение в автомобилостроенето и в противопожарните команди“, заявяват от мениджърския екип на фирмата.
„Оптикоелектрон Груп“ участва и с пълния набор от своите продукти, както и с презентационни материали за по-следващите си разработки в сферата на стационарни и полустационарни мобилни постове за наблюдение и охрана на големи площи от над 20 км. 

„ОПТИКС“ АД участва в „ХЕМУС 2018“ с последните си разработки в областта на термовизията – бинокълът BidentifieR, който успешно се доставя в няколко държави. Интерес за Специалните сили предизвика термовизионната насадка ZiR 100, която може да се използва и с 10- кратно увеличение на дневните мерници.„ОПТИКС“ показва и свои разработки по темата за наблюдение на бронираните машини за БА.

В рамките на тазгодишното издание на изложението на отбранителна техника „ХЕМУС“ ще се проведе и заседание на Индустриалния форум, част от Българското председателство на Съвета на Европейския съюз.
Изложението „ХЕМУС“се провежда от 1995 година насам на всеки две години в последната седмица на май.
Тази година то е от 30 май до 2 юни.

Вижте още

Премиерът на РБългария защити розовото масло в Брюксел

Министър-председателят на РБългария акад. Николай Денков категорично защити българското розово масло и останалите натурални етерични …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.