Водещи новини

Плувците от клуб „Каменград“ се представиха много добре и на международния турнир „Спартак“ в Сандански

 От 11 до 13 май в гр.Сандански се проведе Третият международен турнир по плуване „Спартак“, в който състезателите на панагюрския СКП „Каменград“


остави поредните много добри впечатления както у конкурентите, така и у техните родители. Те коментираха, че в Панагюрище вода няма, а има отлични плувци. По сините коридори Теодора Ракова отново бе сред претендентите за призови места и спечели два сребърни медала – на 50 метра гръб и 200 метра свободен стил. За постигнатите втори най-добри резултати на турнира тя получи специална индивидуална награда.
Отлично се представи и Катрин Радивчева, която спечели бронзов медал на 50 м брус и само две неудачи на финала я лишиха от още два медала – на 50 м бътерфлай и на 200 м съчетано плуване, на което до 199-я метър тя бе втора. Но в последния един метър, в последния един метър допусна пропуск и остана четвърта. Въпреки това един от треньорите й – Димитър Аврамов, коментира, че е изключително доволен от представянето на всички състезатели, понеже те за първи път плуват на толкова голям басейн – 50-метров. Плувците на „Каменград“ тренират на 25-метров басейн.
 
Г-н Аврамов сподели, че изключително добре в своите възрасти са се представили плувците Петър Маслев и Симеон Бобеков, който на 50, 100, 200 и 400 метра е дал много добри резултати, които са му отворили широко вратите за участие в републикански първенства.
Своя потенциал е загатнал Николай Терзиев, който също е покрил нормативите за участие в републикански първенства.
Чудесно впечатление са оставили Стоян Цанов, Милян Сурлеков, Дара Маслева, Росен Байков и Кристиян Спасов, които са част от надеждите на най-младия спортен клуб в Панагюрище. За около половин година, благодарение на упорития труд и голям хъс на плувците и техните треньори г-н Д.Аврамов и г-жа Е.Радивчева, СКП „Каменград“ постигна завидни резултати на няколко турнира и вече има създааден отбор.
Родители, спортисти и треньори изказват огромната си багодарност на  „Тракийски хотелиери“ за предоставената възможност за тренировки.
СНИМКИТЕ от гр.Сандански
са предоставени от г-жа Петя Кабланова

Вижте още

Девойките на ВК „Пан Волей“ затвърдиха второто си място в групата

Днес  девойките на Волейболен клуб „Пан волей“ победиха като домакини с 3:0 отбора на Свиленград. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.