понеделник , 20 май 2024
Водещи новини

Благодарение на проекта „Хранителна банка“ БЧК – Панагюрище ще подпомогне 110 нуждаещи се

БЧК и БМЧК-Панагюрище приключиха повече от успешно поредния си проект – „Хранителна банка”.

Реализацията му започна в началото на февруари 2018 годинаи, а целта беше да се съберат пакетирани хранителни продукти за подпомагане на лежащоболни стари хора и социално слаби семейства. Учениците от четирите училища в града – СУ”Нешо Бончев”, ПГИТМТ, ОУ”Проф. Марин Дринов” и ОУ „20-ти Април”, събраха над 500 кг продукти и 16,500 л. олио. С тях ще бъдат подпомогнати 110 нуждаещи се семейства и хора от община Панагюрище, които ще получат помощта лично от доброволците на БЧК и БМЧК, съобщи председателят на Общинската структура на БЧК Нора Кунчева. Тя уточни, че списъкът с нуждаещите се е съгласуван с Дирекция”Социална подпомагане”- Панагюрище, на чийто служители червенокръстците благодарят за отзивчивостта.
„Обръщаме се към учениците дарители с благодарност за проявеното милосърдие и хуманизъм! Най-изявините класове ще получат своя сертификат за приятелство от БЧК-Панагюрище. Сърдечно благодарим и на директорите на училищата и тези учители, коита приеха нашата идея, организираха и координираха дейностите, и също станаха част от дарителите – хора с големи сърца! Народът мъдро е казал: ”Сговорна дружина – планина повдига”, коментира Нора Кунчева.

Вижте още

Община Панагюрище БЛАГОДАРИ на жителите си за съпреживяното на Трети март

Уважаеми жители на община Панагюрище, Благодарим Ви за съпричастността и споделеното вълнение на националния празник …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.