Водещи новини

СУ „Нешо Бончев“ отбеляза Международния ден на влажните зони с информационно-образователна кампания

Екоклубовете в СУ „Нешо Бончев“, членовете на Младежки воден парламент и учителите Ив. Талева и М. Варадинова 

организираха различни инициативи, за да привлекат вниманието на учениците на 2-ри февруари. В последния ден от първия учебен срок бончевци се включиха в отбелязването на Международния ден на влажните зони. През тази година световното честване е под мотото “Влажните зони за устойчиво градско развитие-градските влажни зони, правещи градовете обитаеми”. Учениците и учителите, занимаващи се повече с природни науки, имат достатъчно информация по темата. Останалите обаче не са информирани какво точно представляват влажните зони и защо им се обръща внимание в световен мащаб. Това бе причината на 2-ри февруари инициативни екоактивисти от нашето училище да проведат информационно-образователна кампания през междучасията.
Учениците от 8 и 9 кл. превеждаха в часовете по английски език плакати на Световната кампания, предложени от Рамсарската конвенция (международно споразумение за влажните зони).

На малките ученици бяха представени образователни видео материали – “Да се запознаем с влажните зони” и “Защо е важно да опазваме и възстановяваме влажните зони в близост до градовете”. Своята съпричастност към екопроблема малките художници показаха с изработване на индивидуални и групови проекти “Да бъдем съпричастни!” /оцветяване на изображения по избор/.
Екип „Журналисти в действие“,
 проект „Твоят час“, СУ „Н. Бончев“

Вижте още

Премиерът на РБългария защити розовото масло в Брюксел

Министър-председателят на РБългария акад. Николай Денков категорично защити българското розово масло и останалите натурални етерични …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.