понеделник , 6 май 2024

„Звезден клас 2017“ събра 276 деца с изявени дарби, които получиха медали

Пищна церемония събра даровитите деца на община Панагюрище, постигнали успехи в областите наука, изкуство, танци и спорт през изминалата 2017 година.

Те получиха своето официално признание от обществеността тази вечер на сцената на Театър Дом-паметник, където им бяха връчени медалите. И тази година церемонията премина по познатия от няколко години сценарий. Припомнено бе, че проектът „Звезден клас“ е получил своето ново развитие през 2012 год., след като е подписан дарителският договор между „Асарел-Медет“АД и Община Панагюрище. Съгласно него дарителят в лицето на „Асарел-Медет“ удвоява сумата, с която се подпомагат децата с изявени дарби. От 2013 год. и „Оптикс“ АД по силата на дарителски договор финансира „Звезден клас“.
Своите отличия тази вечер получиха първо даровитите деца с постижения в науката. Техен „кръстник“ бе изпълнителният директор на „Оптикс“ АД инж.Иван Чолаков. Той каза, че проектът „Звезден клас“ е променил отношенията на „Оптикс“ АД с Община Панагюрище, и се чувства щастлив да бъде кръстник на успелите деца в областта наука. Той разказа, че в ученическите си години му е било много трудно да разпределя времето си между математиката и спорта., но винаги е чувствал, че неговото място е в математиката.

„Кръстникът“ на обичащите науката деца обърна внимание, че талантът сам по себе си не може да се развие и да даде резултат, без да е съпътстван с много усилия и огромен труд. Иван Чолаков заяви, че „Оптикс“ АД се нуждае о хора с креативен дух и нестандартни решения, и се надява един ден талантливите деца на Панагюрище да са сред стратезите за развитие на фирмата.

Музикален поздрав към всички деца с изявени дарби в областта на науката отправи талантливата Габриела Шкодрева.
„Кръстник“ на децата с изявени дарби в областта на изкуството бе инж. Никодим Казанджиев, изпълнителен директор на „Оптикоелектрон Груп”АД. Той каза, че общинското ръководство трябва да е щастливо, че има таакива деца и благодари на техните ръководител. В изкуството не е досттъчно само да си тлантлив, а се изискват много усилия и „трябва много яко да се бачка!”, каза инж. Казанджиев. 


Децата с изявени дарби в танците получиха отличията си от Марин Филин, изпълнителен директор на”Микро вю ендоскопи оптик”АД. Каквото и да се каже тази вечер от тази сцена, акцентът е един – даровитите деца на община Панагюрище, подчерта той и изрази задоволството си от факта, че бизнесът в общината подпомага финансово проекта „Звезден клас“. Децата на община Панагюрище са бъдещето, а даровитите деца са контурът на това бъдеще. Затова следва тези деца да се почувстват „припознати, обгрижени, оценени и за своя труд наградени”, изрази мнение Марин Филин.


 


На успешните спортисти отличията връчи Галя Костова, прокурист на „Асарел-Медет“ АД.
„Днес всички ние имаме удоволствието да сме на едно от най-красивите събития, които се организират в нашата община. Снощи цялото човечество се наслаждаваше на супер луната, а днес ние се радваме на тези прекрасни, талантливи звезди, нашият „Звезден клас”. Всичките тези успехи, медали, аплодисменти ни дават увереността, че расте едно здраво, амбициозно и успешно поколение, което носи звездно очарование за нашия край. Мили деца, пожелавам ви преди всичко да сте здрави, да си останете винаги звезди, и да озарявате пътя на вашите връстници. Учете, спортувайте, творете, обиколете света, но се върнете и останете в Панагюрище, защото всички ние разчитаме на вас, на вашия талант и умения да превърнете нашия край в още по-красив и по-модерен кът”, каза Костова.

Вижте още

„ОПТИКС“ АД за поредна година сключи дарителски договори с Община Панагюрище и Община Стрелча

По традиция всяка година „ОПТИКС“ АД подкрепя събития и дейности в сферата на културата, образованието …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.