Водещи новини

Приключи младежкият проект „Вече знам и мога повече“ в село Бъта, наградиха победителите във фотоконкурса

Специална церемония организира Сдружение „Идея“ в село Бъта по повод обявяването на наградените фотографии в конкурса „Лицата на моето родно място“, 

което бе и финал на проектd „Вече знам и мога повече“. Събитието се проведе във фоайето на Читалище „Н. Й. Вапцаров-1927“ и в него се включиха децата и младежите. Специален гост на церемонията беше кметът на селото Георги Александров, който през цялото време оказваше пълна подкрепа по изпълнение на дейностите на творческите клубове по проекта. 
Връчването на наградите на победителите в конкурса бе и финалната дейност в проект „Вече знам и мога повече“, финансиран по линия на общинската програма за младежки дейности през настоящата година.
Както бе предвидено, младите хора показаха в изложба наградените фотоси, изработените дърворезби и грънчарски изделия, а участниците в Клуб „Етнография“ презентираха изследване на родословното дърво на един от най-многобройните родове в селото. Всички гости получиха информационна брошура, в която се проследява осъществяването на проекта.
За най-активните участници в проекта имаше грамоти и книги.
 
Първо място в конкурса по художествена фотография спечели Нели Запрянова, второ Калин Георгиев, а трето Калина Александрова. За тях имаше предметни и парични награди. Всички участници във фото конкурса получиха книги като поощрителни награди и грамоти. Наградите връчи д-р Николай Радулов, обучител в Клуба по художествена фотография. Специална награда от Сдружение „Идея“ получи Мария Кършева, библиотекар и обучител в Клуба „Етнография“. Тя призова всички да се включат в етнографските изследвания, за да остане памет от настоящето към бъдещето на селото. 
Източник и снимки
Кметство – с.Бъта

Вижте още

Пълна колекция от медали спечелиха певческите млади панагюрски таланти на Международния фестивал „Абанико“

Пепа ФИЛИНА Група от 26 певци и инструменталисти, обучаващи се в музикалните класове към Центъра …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.