четвъртък , 30 май 2024

Червенокръстците гостуваха на хората с увреждания в Деня на православната християнска младеж и семейство

Традиция стана БЧК и БМЧК Панагюрищеда празнуват Деня на православната християнска младеж и християнското семейство – 21ноември,

 заедно с приятелите си от ДЦДУ „Дъга“, Дневния център за подкрепа на възрастни хора „Св.Св. Козма и Дамян“ и ЦНСТ „Закрила“. Традицията бе спазена и тази година. Червенокръстците зарадваха домакините с пити, панагюрски тутманици, баници и сладкиши. Младите червенокръстци обсипаха с внимание децата и младежите от „Дъга“, разказаха им за ценностите в християнското семейство.

Внимание получиха и хората с увреждания от другите социални домове в Панагюрище. 

Сега младите червенокръстци се подготвят за 1 декември – Световен ден за борба със СПИН. През деня те ще раздават информационни брошури, а вечерта по традиция в центъра на Панагюрище ще изразят своята съпричастност към починалите от СПИН, като запалят свещички.
Ръководството на БЧК се подготвя за отчетното събрание, което също ще бъде на 1 декември в НЧ „Виделина-1865“.
Червенокръстците подготвят и различни предмети за Коледния базар, който ще е на 16, 22 и 23 декември. Съраните средства от базара ще са в подкепа на деца в неравностойно положение, съобщи координаторът на Общинската структура на БЧК Павлинка Дундарова.

Вижте още

Община Панагюрище на 14 март е домакин на Концерт с кауза на група „СПРИНТ” и приятели

В ПОДКРЕПА НА ХОРАТА С РЕПРОДУКТИВНИ ПРОБЛЕМИ И КАУЗАТА „ЗА ПОВЕЧЕ БЪЛГАРСКА МУЗИКА В НАЦИОНАЛЕН …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.