Д-р Велка Кръстева запозна бътовци със заболяванията на опорно-двигателния апарат

Лекция на тема „Заболявания на опорно-двигателния апарат“ изнесе физиотерапевтът д-р Велка Кръстева пред жители на село Бъта в читалище „Н.Вапцаров-1927“

 миналата седмица. Инициативата бе на секретаря на читалището Жечка Сиводошева по проекта „Читалищата – информационни посредници в селските райони“. Г-жа Сиводошева припомни пред публиката, че проектът е спечелен през 2008 г. , като  бътовското читалище е било едно от тристате одобрени от общо 3620 кандидатствали.
Пред бътовци д-р Кръстева разясни подробно 3 от заболяванията на опорно-двигателния апарат: ревматоиден артрит, ревматизъм и болест на Бехтерев. Тя обясни причините за заболяванията, значението на имунната система, микро и макротравмите.
Нужно е да имаме двигателна култура, подчерта физиотерапевтът и обърна внимание на начина на ходене, който оказва влияние върху различни заболявания. Здравето не е само телесно, ние сме уникално направени същества, при които нематериалната част прелива в материална, заключи д-р Кръстева.

Последваха въпроси за лечението на различни болести чрез иглотерапия, акупресура и кинезитерапия.

Вижте още

Въвеждане на противоепидемични мерки в област Пазарджик се очаква от 26 януари до 3 февруари

Областният управител Валентина Кайтазова и главният секретар на РЗИ Пазарджик д-р Зоя Шошева проведоха на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.