Фестивал „Здравей, Здраве!“ ще се проведе в Панагюрище

Първият фестивал на здравето ще се прооведе в Панагюрище на 14 октомври /събота/ в една от залите на хотел „Каменград.

Целта на организаторите е да се популяризира здравословният начин на живот.
 Официалното откриване на фестивала е в 10.00 часа. Организацията предвижда да се проведат последователно лекции и практики на тема здраве, здравословен начин на живот и естествени методи на лечение.
Един от лекторите е д-р Светла Балтова.
Тя е завършила Висшия медицински институт в Пловдив и е работила около 30 години като лекар със специалности вътрешни болести, кардиология и ревматология.
Интересите й в области като човешката съдба, животът и смъртта са я отвели към търсенията на духовното знание. Изучава знанията, дадени от Учителя Петър Дънов, запознава се с медицинските и астрологичните знания, дадени от Рудолф Щайнер, започва да уча астрология, базирана на така наречената Западна езотерична школа. Постепенно компетенциите и уменията й се обогатяват от срещите й с нейни колеги от чужбина, практикуващи по-екзотични видове медицина.
Към момента Светла Балтова владее метода за лечение с цветните есенции на д-р Бах, паневритмия, антропософска и холистична медицина, астропсихология и медицинска астрология.

Човекът е в естествената си среда, когато е в единство с природата и черпи от нейната сила. Медикаментите не действат или имат ограничено и временно действие, ако не бъде възвърнато естественото енергийно равновесие у човека. В лекцията „Енергиите на природата – източник на здраве, сила и живот“, която Светла Балтова ще изнесе на 14 октомври в Панагюрище, ще бъдат представени методи и начини да се свържем с лечебната енергия на природните фактори, въздействието на ландшафта, дърветата, водните източници, климатичните условия. Ще бъдат разгледани и конкретни примери за лечение на болести и неразположения с достъпни за всеки методи.

Организатори на фестивала „Здравей, Здраве“  са Йога клуб „Панагюрище“, Йога клуб „Гяна“, Духовно общество „Бяло братство“ – Панагюрище и Спортен клуб по таекуон-до „ОДИН“. 
Входът е безплатен!

Вижте още

Въвеждане на противоепидемични мерки в област Пазарджик се очаква от 26 януари до 3 февруари

Областният управител Валентина Кайтазова и главният секретар на РЗИ Пазарджик д-р Зоя Шошева проведоха на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.