Водещи новини

Огнян Панов сключи договор с читателите в Панагюрище, представяйки дебютната си книга „Горчива мъгла“

Случката не е достатъчна, тя не прави разказа. Търся повече дълбокия смисъл на нещата.

Това е част от разбирането за писане на фотографа и журналист Огнян Панов, който гостува на 5 октомври в Общинска библиотека „Стоян Дринов“ в Панагюрище. В нея бе представена дебютната му книга „Горчива мъгла“, съставена от 22 разказа. По думите на автора  в нея „няма почти нищо весело“, но пък „любовта винаги е по-силна от кръговрата на живота“. Огнян Панов каза, че е писал за нещата, които е чувствал, от които се вълнувал, и е имал крайна нужда да сподели. Той разказа как  се е обърнал за първо мнение към писателя Димитър Шумналиев, който го е окуражил, че има смисъл да пише. „Не очаквах това. Бях отишъл като на заколение. Така започнах да работя. Тази първа стъпка ме накара да упорствам и да продължа да пиша“, сподели авторът на книгата с разкази „Горчива мъгла“. За него „договорът между писател и читател е много здрав и важен“, защото единият пише, а другият дописва.

„Когато си със съмишленици, се чувстваш комфортно“, заяви фотографът изпод чийто обектив са излезли хиляди снимки, част от които на хора от етносите в България.

Вижте още

Пълна колекция от медали спечелиха певческите млади панагюрски таланти на Международния фестивал „Абанико“

Пепа ФИЛИНА Група от 26 певци и инструменталисти, обучаващи се в музикалните класове към Центъра …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.