Водещи новини

Веселина Ралчева подаде оставка като общински съветник

На 25 септември 2017 г. общинската съветничка от Реформаторския блок Веселина Ралчева е депозирала до председателя на Общински съвет – Панагюрище заявление

с което желае да й бъдат прекратени предсрочно пълномощията. Тексът на заявлението е:
„На основание чл. 30, ал. 4, т. 3 от Закона за местното самоуправление и местната администрация и във връзка с чл. 18, ал. 1, т. 3 от Правилника за организацията и дейността на Общинския съвет, неговите комисии и взаимодействието му с общинската администрация, Ви уведомявам, че желая да се прекратят предсрочно пълномощията ми като общински съветник в Общински съвет – Панагюрище“. В заявлението си г-жа Ралчева не е посочила мотиви.
Председателят на Общинския съвет следва да сезира Общинската избирателна комисия. Тя взема решение за прекратяване на провомощията, заличава името като общински съветник, анулира издаденото удостоверение и обявава за избран за общински съветник следващия в листата. В листата на реформаторите това е Пепа Филина.
Веселина Ралчева бе общински съветник пети мандат и във всеки един от тях е имала позиция, която изразяваше публично.
В мандат 2011-2015 тя бе избрана за председател на Общинския съвет, но на 20 октомври 2014 г. подаде оставка. Няколко дена след това, по време на заседание на Общинския съвет, преди да й бъде приета оставката, г-жа Ралчева обясни решението си с думите:
„Мотивът ми за това е невъзможността да изпълнявам ефективно своите задължения в условията на системно нарушена комуникация и отсъствие на дилогичност между местната изпълнителна и законодателна власт… Конструктивният дух на взаимоотношенията е основен фактор и залог за нашата обща работа, която трябва да бъде подчинена само на интересите на хората от общината – тези, които са избрали всички ни да бъдем тук и да работим за Панагюрище! Не мога да допусна дебатът в тази зала да се измества в посока на лично противопоставяне и безсмислено съревнование…“
През октомври 2014 г. г-жа Ралчева изрази категоричното си несъгласие „със стил и методи на управление, основани на недоверие, страх и нетърпимост към чуждото мнение“. Тя обясни, че за нея „авторитетът на институциите се гради не чрез нагнетяване на напрежение, а като се показват компетентност, съобразяване със закона и вслушване в различни гледни точки по пътя към най-добрите решения“.

Вижте още

Стоян Бодуров е назначен за зам.-кмет на Община Панагюрище

Днес ВриД кметът на община Панагюрище Петър Каменски представи на държавните и общинските служители в …

2 коментара

  1. А защо чак сега, след като отдавна не е била съгласна с много неща?

  2. Става въпрос за оставката през 2014г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.