Водещи новини

Европейски дни на минералите ще отбележат Българската минно-геоложка камара и Музейко

Колко пъти сте чували или сте мотивирали собственото си дете да похапва спанак, за да стане железен? Чрез скалите, почвата, водата голям брой минерали постъпват

в храната ни и ни помагат. От осигуряването на здравословен баланс в диетата ни, през нормалното функциониране на телата ни и осигуряването на сигурна и добра среда за живот и работа, до задоволяването на екстравагантни капризи и уникални удоволствия – всичко е свързано с минералното разнообразие около нас.
За минералите и колко интересен е техният свят ще можете да научите на 23 и 24 септември 2017 г. Детски научен център Музейков партньорство с Българската минно-геоложка камара ще отбележат европейската инициатива Дни на минералите. Тази година се навършват 10 години от началото на паневропейската кампания за повишаване на осведомеността по отношение на ползите от добивно-преработвателната индустрия.
Любопитните да научат как се добиват мед и злато ще имат възможност да влязат в импровизиран рудник, а тези, които искат да научат повече за ползите от минералната козметика, ще могат да се включат в лекция и демонстрация на минерален грим. Като домакин на европейската инициатива Дни на минералите Музейко ще отключи непознатия свят на минералите чрез поредица от работилници и срещи с учени.
Като организатор на отбелязването на Дни на минералите Българската минно-геоложка камара и специалисти от минни компании ще осигурят на търсещите възможност да надникнат в скалите – там, където се крият минералите; ще разкажат за многообразието на минералите, които ни заобикалят, и тяхното приложение. Освен че правят живота ни по-лесен и удобен чрез минералите, които добиват, минните компании носят преки и косвени ползи както на националната икономика, така и на регионите, в които оперират.

Вижте още

Премиерът на РБългария защити розовото масло в Брюксел

Министър-председателят на РБългария акад. Николай Денков категорично защити българското розово масло и останалите натурални етерични …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.