Опасни отпадъци се съхраняват в склад в Панагюрище

„Огромно количество опасни отпадъци се съхраняват незаконно в склад в Панагюрище.

Намират се на околовръстното шосе, на метри от жилищни сгради и в общ двор с шивашки цех вече 7 месеца“, съобщи на 1 септември в новинарската си емисия Би Ти Ви.
Отпадъците са отровни химикали, които се съхраняват във варели,уточниха от телевизията, като същевременно казаха, че съдържанието е неясно. Някои от варелите обаче били със символи за опасно, запалимо и отровно съдържание. Фактите били констатирани от проверяващите инспектори на Община Панагюрище и на РИОСВ – Пазарджик. Регионалната инспекция по околната среда и водите от Пазарджик е идвала на проверка в склада, поискала е договор за наем, но не е уведомила собствениците на склада, че съхраняват опасни отпадъци.
 Съхраняването на опасните отпадъци е незаконно поне по 10 пункта, казаха от Би Ти Ви, позовавайки се специалисти, чиито именана се съобщиха. „Складът не отговаря на изискванията за сигурност. Няма разрешение за съхраняване, няма и договор за приемане на отпадъците“, обявиха от националния ефир. Нито един от варелите не бил български.
Наемът на склада от фирмата е лев на квадратен метър. Сигналът за опасните отпадъци бил подаден от Община Панагюрище, откъдето обаче отказали да разкрият своя източник.
 
 

Вижте още

Въвеждане на противоепидемични мерки в област Пазарджик се очаква от 26 януари до 3 февруари

Областният управител Валентина Кайтазова и главният секретар на РЗИ Пазарджик д-р Зоя Шошева проведоха на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.