Водещи новини

Летни температури и през септември, подходящо ще е за почивка на море

В началото на месеца (4-5 септември) предстои краткотрайно захлаждане.

През останалото време се очаква много слънце и типично летни температури между 30-34 градуса. Месецът ще е по-сух от обичайното и много благоприятен за всички късни летовници по нашето Черноморие, прогнозират синоптиците.
Най-високите температури у нас ще бъдат между 30 и 35 градуса, а най-ниските между 4 и 9 градуса, коментира Марияна Попова – синоптик в НИМХ при БАН. По думите ѝ през септември се очаква средните месечни температури да бъдат над нормата, която за равнините е между 18 и 21 градуса, за високите полета между 15 и 17 градуса, а за планините между  3 и 8 градуса.
През втората половина на първото десетдневие времето ще бъде променливо. Ще има и превалявания, придружени от гръмотевици. 
През повечето дни от второто десетдневие
се очаква относително спокойно време, сухо, предимно слънчево и по-топло от обичайното. Малка вероятност за превалявания има около 11 и около 15 септември, а по-голяма към 19-20 септември. В края на десетдневието ще започне и понижение на температурите.
През 
третото десетдневие
по-голяма е вероятността атмосферната циркулация да се запази и по-често времето да бъде предимно слънчево, а валежите да са малко. Температурите ще са по-високи от обичайните, но все пак ще се понижават, казват метеоролозите.

Вижте още

До 31 март е записването за конкурса „Оборище – факел на свободата“2024

Деветият  Национален конкурс за изпълнение на революционна поезия и проза  „ОБОРИЩЕ – ФАКЕЛ НА СВОБОДАТА” …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.