понеделник , 20 май 2024
Водещи новини

„Асарел-Медет“АД получи две награди от БМГК, на студент бе връчена стипендия на името на проф.д-р Л.Цоцорков

По време на националното честване на Деня на миньора на 18 август в София Българската минно-геоложка камара връчи традиционните годишни награди 

на отличени компании от минерално-суровинната индустрия за най-добри резултати, иновации, екология, безопасност и социална отговорност. Отличени бяха и дългогодишни членове на БМГК и техни ръководители за навършени през годината юбилеи.
При големите предприятия в категорията „Безопасност и здраве при работа“ бяха наградата получиха „Асарел-Медет“ АД за отчетения нулев трудов травматизъм и през 2016 година, „Дънди Прешъс Металс Челопеч“ ЕАД и „Каолин“ ЕАД.

В категорията „Грижа за природата“ за дружества с нулеви нарушения и санкции във връзка със спазването на екологичните норми през миналата година наградите получиха „Асарел-Медет“ АД и „Каолин“ ЕАД. За постигнатите резултати от „Асарел-Медет“ отличията бяха връчени на изпълнителния му директор инж. Делчо Николов.
В категория „Иновации“ приголемите предприятия призът бе за „Елаците Мед“ АД.
В категорията „Социално отговорна компания“ наградата бе връчена на изпълнителния директор на „Дънди Прешъс Металс Крумовград“ АД.
В категорията „Най-добри резултати през 2016 г.“ отличието получи „Горубсо-Мадан“ АД.
Българската минно-геоложка камара награди най-добрия студент на МГУ „Св. Иван Рилски“ със стипендия от Фондация „Асарел“, учредена на името на проф. д-р Лъчезар Цоцорков. Тя ще се връчва всяка година, обяви Димитър Цоцорков, син на проф.д-р Цоцорков и председател на Управителния съвет на „Асарел-Медет“ АД. Той връчи наградата на Димитър Кайков, който учи  „Управление на ресурси и производствени системи“ и досега успехът му е отличен 5,95.
Димитър Цоцорков припомни част от възгледите на баща си, като акцентува върху убеждението му, че всеки от нас трябва да живее така, че да остави света след себе си по-добър.
Ежегодното национално честване на Деня на миньора се организира от Българската минно-геоложка камара, Научно-технически съюз по минно дело, геология и металургия, Синдикална миньорска федерация „Подкрепа“, Федерацията на независимите синдикати на миньорите към КНСБ. Сред спонсорите на празника и тази година бе „Асарел-Медет“ АД.
 

Вижте още

„ОПТИКС“ АД за поредна година сключи дарителски договори с Община Панагюрище и Община Стрелча

По традиция всяка година „ОПТИКС“ АД подкрепя събития и дейности в сферата на културата, образованието …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.