Водещи новини

Санкции за 12 000 лв. наложи РЗИ-Пазарджик за тютюнопушене в нарушение на Закона за здравето

През първото полугодие на годината здравните инспектори от РЗИ – Пазарджик  извършиха 1844 проверки

в 1833 обекта на територията на областта, съобщиха от пресцентъра на ведомството Проследено е спазва ли се забраната за тютюнопушене в закрити и в някои открити обществени места, по смисъла на чл. 56 а от Закона за здравето. Част от проверките (вкл. вечерни и нощни) са извършени със съдействието на служители от ОД МВР.
Инспектирани са 133 обекта за хранене и развлечения, 480 детски и учебни заведения, 321 лечебни и здравни заведения, 896 други закрити обществени места (транспортни средства, аптеки, дрогерии др.) и 14 открити обществени места (прилежащи терени към детски и учебни заведения, площадки за игра, спортни обекти и др).
За констатирани нарушения са съставени 13 акта /на 10 физически и 3 юридически лица/ и са издадени 13 наказателни постановления на стойност 12 хиляди лева.
Специалисти по превенция на болестите и промоция на здравето от РЗИ Пазарджик организират целогодишно лекции и беседи за вредата от тютюнопушенето. на деца, ученици, медицински специалисти. През първите 6 месеца на годината са проведени обучения на над 110 деца и ученици – от предучилищна възраст до 12 клас. Проведени са демонстрации с пушещата Кукла Сю и е извършено измерване на  въглеродния монооксид в издишан въздух.
 

Вижте още

Въвеждане на противоепидемични мерки в област Пазарджик се очаква от 26 януари до 3 февруари

Областният управител Валентина Кайтазова и главният секретар на РЗИ Пазарджик д-р Зоя Шошева проведоха на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.