Обсъдиха идеята за създаване на Клуб „Приятели на Исторически музей – Панагюрище“

Пред представители на неправителствени организации на 28 юни в Исторически музей – Панагюрище директорът на институцията

доц.д-р Атанас Шопов обясни целите наидеята на музейните дейци за създаване на сдружение/клуб “Приятели на Исторически музей-Панагюрище”. Водещите сред тях са подпомагането дейността на музея за опазване и съхраняване на старините, улесняването на популяризацията им, съдействието на обществеността за консервация, извършването на допълнителни дейности за повишаване посещаемостта на музея.
Доц.д-р Атанас Шопов даде примери за конкретна помощ, която всеки един приятел на Исторически музей – Панагюрище може да окаже, и сподели, че има голяма съпричастност от обществеността към музейните дела.
Присъстващите приветстваха инициативата на Исторически музей – Панагюрище и решиха следващата среща да е през септември. Дотогава няколко човека ще изготвят проект на правилник за дейността на бъдещия клуб, който ще е с нестопанска цел. Негови членове могат да бъдат лица, които желаят да работят на доброволни начала за постигане целите му.

Вижте още

Община Панагюрище БЛАГОДАРИ на жителите си за съпреживяното на Трети март

Уважаеми жители на община Панагюрище, Благодарим Ви за съпричастността и споделеното вълнение на националния празник …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.