понеделник , 6 май 2024

Честита победа! ПФТС „Тангра“ спечели първото място при народните танци на финала на „Надиграй ме!“

 С 43.55% ПФТС „Тангра“ спечели първото място при народните танци в осмото издание на телевизионното танцово шоу Надиграй ме“.

Надпреварата бе тази вечер – 24 юни, по БНТ2 и БНТ Свят. И в трите кръга, в които журито даваше оценки, танцьорите на „Тангра“ бяха най-добрите. В първия кръг, в който отборите играха танц по избор, попинските танцьори показаха майсторство с „Копаница“ и получиха от журито, съставено от хореографа Антоанета Асенова, танцовия педагог Владимир Божилов и актрисата Ани Михайлова, оценки 10, 10, 10. Госпожа Асенова изрази възхищението си от много чистото пресъздаване, овладяното набиване на пета, прекрасното люлеене, овладените акценти от момчетата и бе категорична: „Чиста и качествена работа!“.
Във втория кръг, в който състезателите от трите отбора трябваше да изпълняват три танца, попинските самодейци също получиха оценки 10, 10, 10. Коментарът на г-жа Асенова за представянето им бе: „Убедително, силно, добро овладяване на лексиката и на трите етнографски района… Състав с професионално бъдеще“.Г-н Божилов каза: „Те ми стоят най-добре“, а г-жа Михайлова допълни: „Държат се като хора, които владеят много добро средствата“.
В третия кръг попинските танцьори трябваше да играят спортни танци и получиха оценки 9,9,1. В четвъртия кръг се надиграваха ръководителите на шестте претенденти за първи места и оценката бе на публиката с SMS-и. Малко след като линиите бяха затворени, бяха обявени и крайните резултати. Те показаха, че ПФТС „Тангра“ е номер едно за втори път. Победители попинските танцьори бяха и в петото издание на „Надигррай ме“.

Вижте още

Рекорден брой участници ще има на Националния фестивал „Родолюбие“ в Панагюрище

На 20 и 21 април  в Панагюрище ще се проведе XIХ-ото издание на Националния фестивал …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.