четвъртък , 2 май 2024
Водещи новини

За 7 седмици едно заседание е имала земеделската комисия в Парламента, отчете пред панагюрци депутатът Йордан Младенов

Този Парламент не работи. Едно от последните му заседания беше само 23 минути.

Аз съм член на земеделската комисия и за 7 седмици тя е имала само едно заседание. ГЕРБ дойдоха на власт, без да имат програма за управление. Седем седмици работят само по назначаване на зам.-министри. Разпратено е писмо до министерствата до 1 юли да предложат законопроекти, т.е те до този момент нямат такива. Това коментира при срещата си с жители  на община Панагюрищена 12 юни народният представител от Коалиция „БСП за България“ в 13 ИР Йордан Младенов.По този повод присъстващ на срещата подметна на депутатите да се плаща почасово.
Йордан Младенов отчете основните пунктове, по които 80-те депутати от лявата коалиция са работили през изминалите 7 седмици. Народният представител подчерта, че групата е единна и ще бъде силна опозиция, въпреки ходовете на управляващите, които се страхуват точно от това.
Преизчисляването на всички пенсии, законът за храните, законопроектът за хората с увреждания,  промените в Закона за образованието бяха само част от акцентите в изложението на народния представител от Коалиция „БСП за България“. Той обясни, че една от промените, които предлагат от ПП ГЕРБ в Закона з концесиите, е концесия да се дава за 1000 години и то от един човек, без да минава през обсъждане в Народното събрание.
Последваха коментари и въпроси от публиката. „Все е било хайдутлук, но като през последните 4-5 години не е било“, каза един от изказващите се, а друг коментира, че проблемът с кадрите в МВР се дължи на лошото и неефективно ръководене и недостатъчно натоварване на състава.
Повече инвестиции за по-малките общини, селата и пътищата в региона бяха сред основните теми, които присъстващите обсъдиха с народния  представител Йордан Младенов в камерната зала на Театър дом-паметника.

Вижте още

„ОПТИКС“ АД за поредна година сключи дарителски договори с Община Панагюрище и Община Стрелча

По традиция всяка година „ОПТИКС“ АД подкрепя събития и дейности в сферата на културата, образованието …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.