Бивши управленци създадоха дискусионен клуб „Заедно за Панагюрище от 1989“

През май 2016 г.по идея на Ясен Христов, кмет на община Панагюрище в мандат 1991-1995, група местни управленци се обединяват,

въпреки че са с различни политически възгледи. Водени са от желанието и сега да бъдат полезни на общината със знания и опит, и от убеждението, че разделението в България не води до нищо добро.
Създават неформален клуб, чието име дават след няколко обсъждания и единодушно одобрение – Дискусионен клуб „Заедно за Панагюрище от 1989“. В нега са:
Коста Табанджов – председател на Временната управа 1989-1991 г.
Ясен Христов – зам.-председател на Временнта управа и кмет на общината в мандат 1991-1995
Филип Калбуров –  член на Временната управа, общински съветник 5 поредни мандата, в настоящия също, председател на Общинския съвет в мандат 2007-2011;
Марко Мечев – кмет на община Панагюрище от 1995 г до 2005 г., народен представител в 40 Народно събрание /2005-2009/;
Петър Тухчиев – общински съветник и председател на Общинския съвет в мандат 1995-1999;
Георги Гергинеков – общински съветник от 1991 г, председател на Общинския съвет от 1999 до 2005 и кмет на община Панагюрище от 2005-та до 2011 г.;
Недялка Наплатанова – общински съветник няколко мандата и председател на Общинския съвет от 2005-та до 2007 г.;
Веселина Зумпалова-Ралчева – общински съветник няколко мандата, в настоящия също, и председател на Общинския съвет от 2011 до 2014 г.;
Станимир Велчев – общински съветник няколко мандата, в настоящия също, и председател на Общинския съвет от декември 2014 г. до есента на 2015 г.
Участниците в Дискусионен клуб „Заедно за Панагюрище от 1989“ очакват към тях да се присъедини и Димитър Даскалов, председател на Общинския съвет в мандат 1991-1995, а мандат след това и общински съвеник.
Те се събират един път месечно /всеки втори четвъртък/ и обсъждат различни проблеми.  Всички подчертават, че нито търсят политически дивиденти, нито са нечия опозиция, нито ще правят ревизия някому.
Всички са минали през големия водовъртеж на властта, всички по различно време са се сблъсквали с различни проблеми и всеки, според времето и обстоятелствата, е направил нещо за развитието на Панагюрска община. Затова и днес не могат да останат безучастни към случващото се в общината. Опитът ги е научил, че, когато си във властта, по различен начин се вижда картината, отколкото когато си извън управленски позиции. Затова приели идеята на Ясен Христов за обединение – хем да споделят помежду си през какви бариери е трябвало да преминават, хем да изказват мнения по различни проблеми в общината.
Решили да дадат публичност на клуба си, след като минат изборите – за президент на България, а след това и предсрочният парламентарен вот.
Надяваме се с нашето поведение да покажем, че не всичко в живота ни е политика, че можем, да бъдем полезни, без да се конфронтираме, коментира инициаторът за обединението Ясен Христов.

Вижте още

Община Панагюрище БЛАГОДАРИ на жителите си за съпреживяното на Трети март

Уважаеми жители на община Панагюрище, Благодарим Ви за съпричастността и споделеното вълнение на националния празник …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.