събота , 27 април 2024

Доника Мехтерова от Панагюрище е сред 12-те български ученици, заминаващи за различни страни по програма за едногодишен междукултурен обмен

Повече от 18 години YFU България изпраща и посреща ученици в и от различни краища на света.

Младежи на възраст между 15 и 18 г. вземат смелото решение да станат част от едно незабравимо и вълнуващо преживяване.
Тази година 12 български ученици заминават за Германия, Франция и Швейцария. Панагюрище е родното място на 1 от учениците – Доника Мехтерова (Франция). Тя ще живее при приемно семейство и ще посещава местно училище в страната, която е избрала за обмен. Ще опознае отблизо начина на живот, традициите и културата на своите нови приятели.
“Младеж за разбирателство – България“/ YFU България е независима организация с нестопанска цел, която предлага програма за междукултурен ученически обмен с партньорски организации от цял свят.
 Можете да станете част от програмата на YFU и по друг начин – като приемете ученик на обмен в дома си. През август в България пристигат Мириам и Каролине от Германия, Баутиста от Аржентина и Хосе Де Хесус от Мексико.
Учениците на обмен идват в България, подтикнати от желанието да опознаят света и да научат повече за културата и богатството на страната ни. В началото на своя престой всеки един от младежите ще премине през обучение по български език, с цел да се улесни адаптацията и пълноценното общуване с приемното семейство. 
Това е една невероятна възможност светът да научи повече за България и да запознаем чуждестранните ученици с българското ежедневие и култура.
Предизвикайте себе си и открийте един нов свят, като приемете ученик на обмен като част от Вашето семейство. Научете повече за страната, от която идва, практикувайте чужд език в непринудена обстановка, подкрепете един млад човек по пътя му към опознаването на света и себеизрастването.
Директните разходи за учебни материали и транспорт на учениците, както и джобните им пари, ще бъдат покрити от родителите им, а от Вас се очаква единствено да отворите сърцата си и да заявите своето желание да станете YFU семейство на следните координати:
Линкове към:
Брошура за приемно семейство:  https://drive.google.com/open?id=0B6PSOZ5qnIDNRkVPblJBeVZTdlk
Профили на децата пристигащи в България:   https://drive.google.com/open?id=0B6PSOZ5qnIDNbnFCYUFtUExDcHM

Вижте още

Премиерът на РБългария защити розовото масло в Брюксел

Министър-председателят на РБългария акад. Николай Денков категорично защити българското розово масло и останалите натурални етерични …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.