Водещи новини

Велики четвъртък – денят, в който е произнесена смъртната присъда на Иисус Христос

Същото онова множество, което тържествено посреща Иисус Христос в Ерусалим, постила дрехите си по пътя, палмови клонки пред краката му и вика с радост „Осанна“,

дни след това ще предпочете да бъде пуснат разбойникът Варава и ще крещи пред Пилат Понтийски Божият син да бъде разпнат.
„И като се разсъмна, събраха се народните старейшини, главните свещеници и книжниците и Го заведоха в синедриона си, и Му рекоха: Ако Си Ти Помазаникът, кажи ни. А той рече:
Ако ви кажа, няма да повярвате. И, ако ви задам въпрос, няма да отговорите. Но отсега нататък Човешкият син ще седи отдясно на Божията сила.
И те всички казаха: Тогава Божий Син ли Си Ти? А Той им рече:
Вие право казвате, защото съм.
А те рекоха: Каква нужда имаме вече от свидетелство? Защото сами ние чухме от устата Му.
Тогава цялото множество техни хора стана и Го заведе при Пилат. И почнаха да Го обвиняват. Намерихме Този, че развращава народа ни, забранява да се дава данък на кесаря и казва за Себе Си, че е Помазаник Цар. А Пилат Го попита, казвайки: Ти ли си Юдейският цар? А Той в отговор му каза:
Ти право казваш.
И Пилат рече на главните свещеници и на народа: Аз не намирам никаква вина у Този Човек. А те по-настойчиво казваха: Той вълнува людете, понеже поучава по цяла Юдея (Лука 22:66-71 и 23:1-5 ).
А Пилат пак Го попита, казвайки: Нищо ли не отговаряш? Виж за колко неща Те обвиняват! Но Иисус вече нищо не отговори, така че Пилат се чудеше.
А на празника той им пускаше по един затворник, когото биха поискали. А в онова време имаше някой си на име Варава, затворен заедно с онези бунтовници, които във време на бунта бяха извършили убийство. И народът се изкачи и започна да иска от Пилат да им направи, каквото имаше обичай да прави. А Пилат в отговор им рече: Искате ли да ви пусна Юдейският цар? (Понеже знаеше, че главните свещеници от завис бяха го предали). Но главните свещеници подбудиха народа да иска по-добре да им пусне Варава. Пилат пак в отговор им рече: Тогава какво да напрравя с Този, Когото наричате Юдейски цар? А те пак изкрещяха: Разпни Го!
А Пилат им каза: Че какво зло е сторил? Но те още по-силно закрещяха: Разпни Го!
Тогава Пилат, като искаше да угоди на народа, пусна им Варава, а Иисуса би и Го предаде на разпятие.
И войнииците Го заведоха вътре в двора, тоест, в преторията, и ссвикаха цялата дружина. И облякоха Му пурпурна мантия, сплетоха и венец от тръни, та Го положиха на главата Му. И започнаха да Го поздравяват със: Здравей, Царю Юдейски! И удряха Го по главата с тръстика, заплюваха Го и, коленичейки, кланяха Му се.
И, след като му се подиграха, съблякоха Му пурпурната мантия, облякоха Го в неговите дрехи и Го изведоха вън да Го разпнат“.(Марк 15:4-20 )
Източник: БИБЛИЯ

Вижте още

„Асарел-Медет“ АД честити Националния празник Трети март

ЧЕСТИТ НАЦИОНАЛЕН ПРАЗНИК! РЪКОВОДСТВОТО И СИНДИКАЛНИТЕ ОРГАНИЗАЦИИ  на „АСАРЕЛ-МЕДЕТ“ АД честитят националния празник Трети март …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.