събота , 27 април 2024

Класът първенец в СУ „Нешо Бончев“ получи сертификат от БЧК за активното си участие в „Хранителна банка“

Първия сертификат на БЧК – Панагюрище за КЛАС ПЪРВЕНЕЦ получиха учениците от 6 Б клас на СУ „Нешо Бончев”.

Сертификатът им бе връчен от председателя на общинската организация на БЧК г-жа Нора Кунчева на 28 март в часа на класа и в присъствието на директора на училището г-жа Веска Барова и координатора на БМЧК г-жа Павлина Дундарова. Бончевци заслужиха отличието с активното си участие в кампанията на местните червенокръстци „Хранителна банка”, която се провежда традиционно в края на февруари.
 Шестокласниците от Класа първенец се включиха в доброволческата акция със своя инициатива, която реализираха като проект под мотото „Бабо, ти не си сама!” Момичетата и момчетата от 6 Б изработиха мартеници, подкрепени от своите родители и баби, и ги подредиха на специално оформен щанд в центъра на града с благотворителна цел. От продажбите те събраха 203 лева, които предадоха за Хранителна банка. Със средствата са закупени хранителни продукти, разпределени в 63 пакета за самотни възрастни хора от общината, информираха децата от БЧК и им благодариха сърдечно за проявената съпричастност към каузата на Доброто.
Източник: СУ „Нешо Бончев“

Вижте още

Община Панагюрище БЛАГОДАРИ на жителите си за съпреживяното на Трети март

Уважаеми жители на община Панагюрище, Благодарим Ви за съпричастността и споделеното вълнение на националния празник …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.