Водещи новини

Благовещение за раждането на Иисус е, честит имен ден на Блага, Благо, Благовест, Благовеста, Благой!

От деня на раждането на Иисус Христос на Земята настъпи ново  летоброене.

.Историята за раждането Му е удивителна. Но не по-малко удивителна е и вестта за зачеването Му.
В малкото градче Назарет, на север в Израил живеела една скромна девойка на име Мария. Тя обичала Господа и имала чисто сърце. Веднъж й се явил ангел Гавраил, изпратен от Господа, и й казал: „Радвай се благодатно! Господ е с тебе. Благословена си ти между жените“. Мария, като го видя, смути се от думите му. И рече Ангелът: „Не бой се, Мария, понеже ти намери благодат у Бога; и ето ти ще заченеш в утробата, ще родиш Син и ще го наречеш с името Иисус. Той ще бъде велик и ще се нарече Син на Всевишния; и ще му даде Господ Бог престола на отца Му Давида; и ще царува над дома Иаковов довеки, и Царството Му не ще има край“.
Мария тогава не била омъжена, но била сгодена за благочестивия човек а име Йосиф. Тя попитала Ангела: „Как ще бъде това, когато аз мъж не познавам?“ Ангелът й отговори и рече: „Дух Светий ще влезе върху ти и силата на Всевишния ще те осени; затова и Светото, което ще се роди от тебе, ще се нарече Син Божий“.
Като разбрал, че Мария очаква дете, Йосиф искал да я освободи, но Ангелът Господен му се явил насън и му казал:“Йосифе,сине Давидов! Не се бой да приемеш Мария, твоята жена; защото родилият се в Нея е от Духа Светаго. Ще се роди Син и ще му дадеш името Иисус; понеже той ще спаси хората Си от греховете им“.
Господ не оставя безсилно словото Си и скоро Мария родила Младенеца Иисус.
Лука, 1:26-35
ИЗТОЧНИК: Популярна библия, Вехтия и Новия завет, София, 1990, с.123

Християнският празник Благовещение е утвърден от православната църква през VII век и е част от Великденския празничен цикъл. Благовещение винаги е на 25 март.
Според православната църква имен ден празнуват всички с имена Блага, Благо, Благовест, Благовеста, Благой, Благойна.

Вижте още

Премиерът на РБългария защити розовото масло в Брюксел

Министър-председателят на РБългария акад. Николай Денков категорично защити българското розово масло и останалите натурални етерични …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.