Водещи новини

Трима състезатели на СК „Бойни спортове“ донесоха медали от държавния шампионат

На 11 и 12 март в София се проведе държавният личен отборен шампионат по самбо за юноши и девойки до 18 и до 20 години. 

В него участваха 35 отбора и над 500 състезатели, сред които и 30 от панагюрския СК “Бойни спортове“, съобщи треньорът Александър Фръгов
В категория до 65 кг. Никола Петкански спечели златен медал, с който затвърди шампионското си място за четвърта поредна година. За злато се пребори и Недка Каекова в категория 40 кг. Със сребърен медал окичи гърдите си Йоана Пишмишева в категория до 56 кг. Йоана отстъпи на финала само от представителката на Троян, която през 2016 г. бе европейската шампионка, коментира Александър Фръгов.

С постигнатите успехи тримата самбисти заслужиха място в националния отбор и ще участват на Европейското първенство, което ще се проведе от 14 до 17 април в Прага,Чехия.
Сребърни медали спечелиха още Василий Найденов в категория 48 кг. и Венцислав Сурлеков в категория 62 кг.
За бронз се пребориха Димитър Петкански  в категория 90 кг., Цветан Поибренски в категория 56 кг. и Станимир Танев в категория 48 кг.
Треньорът Александър Фръгов е доволен и от представянето на Пенчо Галилеев, който се нареди на пето място в категория 57 кг., от Димитър Хаджиев, който в категория 82 кг. стана седми, и Пирин Върбанов, който е девети в категорията си.
Никоела Пенева също се представи много добре, коментира Фръгов.
С тези успехи женският профил на СК “Бойни спортове” спечели 3-то отборно място, а мъжкият четвърто отборно.

Вижте още

Девойките на ВК „Пан Волей“ затвърдиха второто си място в групата

Днес  девойките на Волейболен клуб „Пан волей“ победиха като домакини с 3:0 отбора на Свиленград. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.