петък , 19 април 2024

Д-р Росица Кръстева от „Уни Хоспитал“ получи престижно признание

Д-р Росица Кръстева, началник на отделението по Медицинска онкология в Онкологичния център на МБАЛ „Уни Хоспитал“,

получи престижна награда. На 7 март в столицата д-р Кръстева бе удостоена с пластиката „Благотворение“ за приноса ѝ в областта на онкологията. Отличието е част от годишните награди на фондация „Свети Иван Рилски“ – израз на признание към всички участници в здравеопазването, които са приели работата си като мисия в полза на обществото.
Заради ангажименти в чужбина от името на д-р Кръстева наградата получиха д-р Ивелина Ванкова и д-р Картал Команлъ – двама от обещаващите млади специалисти в „Уни Хоспитал“.

Пластиката им бе връчена от именития ни цигулар Веско Ешкенази. Събитието бе уважено от служебния премиер Огнян Герджиков, д-р Атанас Кундурджиев, заместник-министър на здравеопазването, д-р Николай Болтаджиев, председател на Управителния съвет на Националното сдружение на частните болници, д-р Стойчо Кацаров, председател на Центъра за защита правата в здравеопазването и други водещи медицински специалисти.
За мен наградата е признание за високите професионални успехи и отдадеността към пациентите и удовлетворението от добре свършената работа, сподели д-р Кръстева.
Д-р Кръстева е специализирала в университетски болници в Торино (Италия), Атина (Гърция), Мюнхен (Германия), Базел (Швейцария).Професионалните и научните ѝ интереси са основно в областта на медицинската онкология (рак на млечната жлеза при млади жени, рак на белия дроб, колоректален карцином, гастроинтестинални стромални тумори).
Д-р Кръстева има редица участия в национални и европейски конгреси. Тя е активен член на Европейско дружество по медицинска онкология (ESMO), Български лекарски съюз, Българска Асоциация по медицинска онкология (БАМО), Европейска общност по лъчелечение (ESTRO), Балкански съюз по онкология. Избрана е за първия председател на Клуб „Млад онколог“.
Учредител на фондация „Св. Иван Рилски“ е д-р Елиза Георгиева.
Информацията е предоставена от МБАЛ „Уни Хоспитал“

Вижте още

Заболеваемостта от грип в област Пазарджик все още е под нивата за обявяване на грипна епидемия

Данните от последната седмица /15-21.01.2024 г./q подадени от сентинелните практики и генерирани от Информационната система …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.