Водещи новини

БЧК събира хранителни пакети, раздаването на другите помощи приключи

Общинската организация на БЧК приключи раздаването на пакетите с хранителни продукти

 по програмата на Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се, съобщи председателят на Общинския съвет на БЧК Нора Кунчева. Тя уточни, че 5 души от 418 бенефициенти
от община Панагюрище са починали и предвидената за тях хранителна помощ или ще бъде върната в Пазарджик, или ще бъде дадена на нуждаещи се в града.
Всеки правоимащ получи близо 39 кг. различни  хранителни продукти. Раздаването им започна на 18 януари и първоначално се очакваше да приключи в края на март, но създадената стройна организация даде възможност това да стане за по-малко от месец.
В момента панагюрските червенокръстци работят по проекта за хранителната банка. С него се събират пакетирани храни в четирите училища на територията на  Панагюрище, които ще бъдат предоставени като помощ на около 40 човека от града. Събирането на пакетирани храни ще продължи до края на февруари, а до към 15 март те ще бъдат раздадени на нуждаещите се.

Вижте още

Община Панагюрище БЛАГОДАРИ на жителите си за съпреживяното на Трети март

Уважаеми жители на община Панагюрище, Благодарим Ви за съпричастността и споделеното вълнение на националния празник …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.