петък , 26 април 2024

За подпомагане на раждаемостта и тази година до 100 000 лева са планирани в общинския бюджет

Приетата през пролетта на 2011 год. политика от местната власт в община Панагюрище за насърчаване на раждаемостта

продължава и през 2017 година. Средствата, планирани в бюджета за настоящата година, както и през миналата, ще бъдат до 100 000 лева, от които до 30 000 лева за ин витро процедури. Това бе обявено по време на първото за годината заседание на Общински съвет – Панагюрище на 31 януари, когато бе приет общинският бюджет.
Финансовата помощ, която се отпуска за първо дете, е 600 лева, за второ и трето по 400 лева, а за близнаци 1200 лв.
За да получат помощта, родителите трябва да са пълнолетни, здравно осигурени, да нямат задължения към общинския бюджет, дa сa с aдреснa регистрaция в Пaнaгюрище, кaто поне един от тях е регистриран на постоянен адрес в общината поне 5 години преди раждането на детето.Сред другите задължителните изисквания е новороденото да бъде записано в регистрите на община Панагюрище.
През 2016 година 9 семейства са получили финансова помощ от Община Панагюрище за извършване на процедури ин витро в размер на 27 000 лева. По 9 семейства са получавали финансова подкрепа и през предишните две години – 2015 и 2014, като размерът на средствата е бил по-голям – 29 970 лева. През 2014 година има и 1 родено дете ин витро, благодарение на подкрепата.
Досега  в община Панагюрище са родени 11 бебета ин витро с финансова помощ от общинския бюджет.

Вижте още

Въвеждане на противоепидемични мерки в област Пазарджик се очаква от 26 януари до 3 февруари

Областният управител Валентина Кайтазова и главният секретар на РЗИ Пазарджик д-р Зоя Шошева проведоха на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.