четвъртък , 28 март 2024

МБАЛ „Уни Хоспитал“ участва в демонстрационна ситуация за за спасяване на спешен пациент, транспортиран с въздушна линейка

На 2 февруари въздушна линейка на авиокомпания „Хели Ер САУ“ и медицински екип на МБАЛ „Уни Хоспитал“

разиграха демонстрационна ситуация за спасяване на спешен пациент.
Веднага след кацането на хеликоптера пациентът в „тежко състояние“ бе приведен в Противошокова зала на Спешно отделение, като в „спасяването“ му се включиха лекари и медицински специалисти от Спешно отделение и Отделението по анестезиология и интензивно лечение.
От анализа на симулацията, стана ясно, че координацията между медицинските лица, болничния персонал и екипът на санитарната авиация е била отлична, като времето от кацането до цялостната обработка и приемане на пострадалия е наполовина по-малко от очакваното.
Анализът показва още, че до МБАЛ „Уни Хоспитал“ има изключително лесен въздушен достъп от всички точки на страната. Това, в комбинация с високотехнологичната апаратура и квалифицираните кадри на лечебното заведение, го утвърждават като стратегическо за лекуването на пациенти в изключително тежко състояние.
Хеликоптерната площадка на „Уни Хоспитал“ е единствената в този агломерационен ареал на страната и една от шестте в България, като другите са в София, Варна и Бургас.

Информацията и снимките са предоставени от
МБАЛ „Уни Хоспитал“

Вижте още

Момче е първото бебе за 2024 година, момиче е последното за 2023-та

Христо Ангелов Чочев е първото бебе, родено в МБАЛ „Уни Хоспитал“ за 2024 година. Той …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.