Водещи новини

Съветници от всички политически групи похвалиха общинския бюджет за 2017 година, данъците няма да бъдат вдигани

Днешното първо заседание на Общинския съвет за годината, на което бе приета финансовата рамка на Общината за 2017 година,

премина спокойно. Всички председатели на постоянни комисии казаха, че са имали по 2 заседания за обсъждане на бюджета, че по него не е имало конкретни предложения, че за всяка цифра е имало „ясно и подробно оповестяване“ от администрацията на изпълнителната власт. „Чрез този проект за бюджет се подсигурява нормално функциониране“ на общината, даде оценка председателят на комисията по бюджет и икономика Христо Шиндаров. „Нямаше никакви корекции и забележки, нямаше коментари и явно добре е отчетена спецификата на тези дейности“, допълни председателят на комисията по образование, култура, младежки дейности и спорт Георги Георгиев. „Не трябва да сме максималисти, а трябва да сме реалисти“, заключи председателят на екокомисията Цветанка Богоева. „Нямаме основание да не подкрепим този бюджет“, допълни заключението й председателят на групата на БСП Станимир Велчев.
С 20 гласа „за“, без  „против“ и с 1„въздържал се“ бюджетът на Община Панагюрище за 2017 година бе приет. Той е в размер на 18 275 592 лева, като има преходен остатък от 1милион 107 хиляди 913 лева, обяви финансистът на Общината Цветана Якова. Тя обяви, че за снегопочистване са заделени 59 600 лева.
От изказването на кмета на общината Никола Белишки стана ясно, че местните данъци и такси тази година няма да бъдат повишавани.

 

Вижте още

„ОПТИКС“ АД за поредна година сключи дарителски договори с Община Панагюрище и Община Стрелча

По традиция всяка година „ОПТИКС“ АД подкрепя събития и дейности в сферата на културата, образованието …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.