Водещи новини

Нидал Алгафари ще представи книгите си пред панагюрските ротарианци

Нидал Алгафари ще представи тази вечер книгите си „Боже, защо Господ лъже?“ и „Аллах, милост нямаш ли?“

пред Ротари клуб – Панагюрище, научи oshtepan.com от автора. Още при гостуването си в панагюрското читалище „Виделина-1865“ на 12 октомври 2016 година той сподели, че ще идва още един път в града, за да се срещне с местните ротарианци.
Нидал Алгафари представи двата си романа пред панагюрска публика в читалището и силно впечатли част от нея с разсъжденията си за любовта, ценностната система и възпитанието ни, основани на властолюбието на религиите. Той изрази убеждение, че Бог ни е създал по свой образ и подобие, без да очаква от нас нищо.
Нидал Алгафари направи разлика между Бог и Господ. Според него Господ е измислен от религиите с цел подчинение, а Бог е всеки един от нас. Нидал е от тези бунтари, които оставят следи в браздата и не мислят за последствията и комфорта във взаимоотношенията, представи го пред панагюрската публика учителят по музика Пепа Филина, благодарение на която той бе в Столицата на Априлското въстание.
Трите думи, с които Алгафари описа себе си, бяха  „Свободен, свободен, свободен”.
Първият му роман „Боже, защо Господ лъже?“ описва няколко страстни, нежни и красиви севди, които Господ наказва, но Бог закриля.
„Аллах, милост нямаш ли?“ е роман, описващ също няколко силни любовни взаимоотношения в България между 1700 г. и 1800 г., въпреки проклятието на Калуша и религиозните догми. Въпреки тях християни и мюсюлмани, оглашени богомили и праведни православни, дервиши и крайни ислямисти, даалии и кърджалии съжителстват, без да си пречат.
Наскоро Нидал Алгафри завърши и третата част от трилогията – „Любиш ли ти, Бог си“,която вече е предал на коректор.

Вижте още

Пълна колекция от медали спечелиха певческите млади панагюрски таланти на Международния фестивал „Абанико“

Пепа ФИЛИНА Група от 26 певци и инструменталисти, обучаващи се в музикалните класове към Центъра …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.