Рекордните 130 000 долара ще е наградният фонд на „Асарел България Оупън 2017“, съобщи Иван Александров

На официалната церемония за награждаване на най-добрите спортисти за 2016 година,  състояла се на 24 януари в зала „Арена Асарел“,

председателят на Асоциацията на спортните клубове в община Панагюрище Иван Нетов посочи като най-значимо спортно събитие в община Панагюрище през 2016 година Международния турнир по тенис на маса „Асарел България Оупън“, в който са участвали около 150 състезатели състезатели от 24 държави. Затова връчи „специална награда за уникално спортно събитие“ на Иван Александров, председател на Сдружение „Асарел България Оупън“, чиято основна цел е организацията на турнира. Наградата му връчи директорът на Дирекция „Човешки ресурси“ в „Асарел-Медет“ АД Александър Чобанов.
Иван Александров съобщи, че тази година спортното събитие ще е в периода 16-20 август, и припомни, че на първото му издание през 2015 година наградният фонд беше 35 000 долара, а на второто 80 000 щатски долара.
Само 6 страни в света са с такъв награден фонд в мейжър серията, заяви Александров, като издаде, че сред големите спонсори тази година са мощна китайска фирма и Министерството на спорта. 

За цялостен принос в развитието на спорта в община Панагюрище специална награда бе отредена за председателя на Надзорния съвет на „Асарел-Медет“ АД проф.д-р Лъчезар Цоцорков.
Поради отсъствието му от церемонията отличието взе Александър Чобанов. 

Вижте още

Девойките на ВК „Пан Волей“ затвърдиха второто си място в групата

Днес  девойките на Волейболен клуб „Пан волей“ победиха като домакини с 3:0 отбора на Свиленград. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.