Водещи новини

Очаква се парламентарният вот да е на 2 април

Очаква се новоизбраният президент на България ген.Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова да положат клетва 

пред Народното събрание на 19 януари – три дни преди края на мандата на действашия държавен глава Росен Плевнелиев, понеже 22 януари се пада в неделен ден.
Очаква се също новият президент да разпусне Народното събрание 2 февруари и в такъв случай предсрочният парламентарен вот да е на 2 април.Избраният за президент Румен Радев ще се консултира с партиите, преди да реши за датата на парламентарните избори, коментира новоизбраният вицепрезидент Илияна Йотова в предаването „Неделя 150“. 
Национални медии продължават да изказват предположения въз основа на свои източници кои имена ще влязат в служебния кабинет, който трябва да назначи ген.Радев. Той обясни преди време, че първо ще обяви екипа, с който влиза на “Дондуков” 2, а по-късно и състава на служебния кабинет.
Hен. Радев бил разпоредил да се изготви списък с предложения за областни управители. Щели да бъдат сменени губернаторите в онези области, в които БСП отчита по-сериозни проблеми в подготовката за предстоящите парламентарни избори.
Източници: 24 часа, pik.bg, bnr.bg,  clubz.bg

Вижте още

Стоян Бодуров е назначен за зам.-кмет на Община Панагюрище

Днес ВриД кметът на община Панагюрище Петър Каменски представи на държавните и общинските служители в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.