Водещи новини

За Бог, вярата и ВиК християните

Във времето на ВиК християните сме. Това са хората, които са в църква само по време на големи християнски празници – Великден и Коледа.

Както и доста други, посветени на светии. Божият храм за тях е развлечение, разнообразие, в някаква доза суетност… Влизат в нея, палят свещ, кланят се на икона, целуват икона, молят се на икона… И нищо повече.
Не знам какво е християнството за тях. Може би някаква идея, за която чуват отвреме навреме, но не ги вълнува. Или пък хубава приказка, за която са чували, но не са прочели. Може би някой им е разказвал частици от нея, но пречупени през първичното му светоусещане в момента…
А вярата им?! Тя е Дар Божи, така че не бих си позволила да коментирам когото и да било в какво вярва и колко силна е вярата му. Всеки е в правото си според собствените си разбирания и потребности. 
И понеже вече сме в очакване – вярващи и невярващи – на Витлеемската звезда, на Рождество Христово, ще припомня „приказка една“ от Божието слово за Божието обещание „там далеч…“
Годините отминавали. Евреите понякога страдали от потисничество, понякога се възползвали от потисничеството на чужд владетел… Но винаги оставали верни на Йерусалим – техният свещен град. Някогашните пророчества и обещания не били забравени, а още по-малко ободрителните думи на пророк Исаия:
„Людете, които ходеха в тъмнина, видяха голяма светлина…
Защото ни се роди Дете, Син ни се даде.
И управлението ще бъде на рамото му.
И името му ще бъде Чудесен, Съветник, Бог могъщ.
Отец на вечността, Княз на мира.
Управлаението му имирът непрестанно ще се увеличават
на Давидовия престол и на неговото царство…
И ще израсне пръчка из Иесеевия пън,
и отрасъл от из корените му ще носи плод.
И духът Господен ще почива на него,
дух на мъдрост и разум,
дух на съвет и сила…
И неговото местоуспокоение ще бъде славно…“
И евреите зачакали да се роди дете от рода на Иесей и на Давид, дете, което по-късно щяло да стане известно като Княз на мира /Христос, Месия, Помазаник, Божии син, Спасител/.
ИЗТОЧНИК:
Библията, Старият завет

Вижте още

„Асарел-Медет“ АД честити Националния празник Трети март

ЧЕСТИТ НАЦИОНАЛЕН ПРАЗНИК! РЪКОВОДСТВОТО И СИНДИКАЛНИТЕ ОРГАНИЗАЦИИ  на „АСАРЕЛ-МЕДЕТ“ АД честитят националния празник Трети март …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.