четвъртък , 2 май 2024
Водещи новини

Разкриха високотехнологична оранжерия с марихуана

След получен сигнал в ОД на МВР- Пазарджик и създадена организация от полицията и Окръжна прокуратура-Пазарджик,

през изминалата нощ на територията на промишлената зона в Пазарджик е разкрита високотехнологична оранжерия, в която се отглежда марихуана.
Установени са две помещения, трудно достъпни, които са снабдени  с  климатични системи, специални лампи, предназначени за отглеждане на марихуана, колектори, изградена система за капково напояване, въздуховоди и въздушни филтри. Това съобщиха днес от пресцентъра на Апелативна прокуратура – Пловдив.
На място са открити засадени 506 броя растения от рода на конопа, както и 7 кг. изсушено вещество (марихуана).
Под ръководството на Окръжна прокуратура – Пазарджик се провежда разследване за държане с цел разпространение на високорискови наркотични вещества и за държане на съоръжения и материали за производство на наркотични вещества, както и за отглеждане на растения от рода на конопа в нарушение на Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите.
До момента по реда на Закона за МВР са задържани две лица, заподозрени в отглеждането на растенията. Разследването продължава.

Вижте още

Община Панагюрище БЛАГОДАРИ на жителите си за съпреживяното на Трети март

Уважаеми жители на община Панагюрище, Благодарим Ви за съпричастността и споделеното вълнение на националния празник …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.