Водещи новини

Стотици нуждаещи се са получили помощ от БЧК под формата на храна и дрехи

През 2016 год. получената  хуманитарна помощ от общинската структура на БЧК

 е 67 кашона с дрехи за деца и възрастни на стойност 2031 лева. Това отчете организацията по време на събранието си на 1 декември. Помощи са набирани и от дарители от общината, които надхвърлят 350 чувала с дрехи. С предоставените дарения Общинският съвет на БЧК е помогнал на 513 бенефициенти, от които  31 инвалиди; 82 деца в неравностойно положение; 111 деца от социално слаби семейства; 513 възрастни и лежащо болни. Коледни подаръци са получили децата от ДЦДУ „Дъга“.
Общо за 4-годишния мандат общинската структура на БЧК е помогнала на 537 деца,1398 възрастни и 65 инвалиди с дрехи, обувки, спално бельо и технически средства.
За мандата са раздадени 5325 обяда на стойност 12 587 лева, отчете на 1 декември общинската структура на БЧК, като благодари за оказаното спомоществователство на бизнесмена Лука Ангелов, който помага на панагюрските червенокръстци от 2005 година..
Организацията е участвала в раздаването на хранителни продукти по Програмата за разпределение на храни от Европейския съюз за социално слаби хора. С право на подпомагане тази година са 713 жители на община Панагюрище.
С право на помощ през мандата са били 1826 души, които са получили  47 158 кг. продукти. Положеният доброволен труд  за тази дейност през мандата е 432 часа.

Вижте още

Община Панагюрище БЛАГОДАРИ на жителите си за съпреживяното на Трети март

Уважаеми жители на община Панагюрище, Благодарим Ви за съпричастността и споделеното вълнение на националния празник …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.