сряда , 24 април 2024
Водещи новини

ОУ „Двайсти април“ започва работа по новия проект, който спечели по „Еразъм+“

С народна песен започна снощи представянето на новия проект, който спечели Основни училище „Двайсти април“ по програма „Еразъм+“ – „Тормозът и уменията, които имат знечение през граници“.

Пред ученици, учители и родители директорът на училището Минка Ланджева припомни, че априлци вече са работили по такъв проект и имат опит с алгоритъма. Г-жа Ланджева благодари за неимуверните усилия на учителя по английски език Таня Ракова, работила за включване на училището в новия проект. В него участват училища от 5 страни: Румъния, Полша, Италия, Чехия и България. Срокът му на действие е 2 години, а общата стойност 23 000 евро.
За целите и дейностите по проекта разказа г-жа Таня Ракова. Тя обърна внимание, че водещ координатор и по този проект е Румъния. Да се посочат творчески начини, които ще помогнат на учениците да развият своята толерантност, комуникативност, самоувереност и самоконтрол, за да станат по-адаптивни, е една от целите. Тези умения ще дадат възможност на учениците да управляват своите емоции и контакти, да не допускат конфликти или да ги разрешават по мирен начин. Проектът ще предостави модели на поведение при разрешаване на спорове, без да се допускат агресия и тормоз.

Вижте още

Община Панагюрище БЛАГОДАРИ на жителите си за съпреживяното на Трети март

Уважаеми жители на община Панагюрище, Благодарим Ви за съпричастността и споделеното вълнение на националния празник …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.