Водещи новини

Гостува ни авторът на „Сезонът на погребенията“

В читалнята за възрастни на Общинска библиотека „Стоян Дринов“ тази вечер от 17.30 часа ще има  среща с писателя Иван Голев.

 Авторът ще бъде представен от писателката Петя Александрова.
Иван Голев е роден на 26 септември 1950 г. в София. Завършил е славянска филология в СУ „Св. Климент Охридски“. Автор е на 6 пиеси и 16 книги, сред които 4 стихосбирки, както и прозаичните „Бронзовата лисица“, „Роботът“, „Когато бях вълк, а после цвете“, „Охлю/бо/в“, романите „Брокат и парцали“, „Дани“ и др. В момента е главен редактор на списание GEO.
„Тъй като писателят в България не може да живее (с малки изключения и особено днес) от литературния си труд, съм се препитавал с редакторство и преводачество. Не съм натрупал имане, винаги съм имал колкото да преживяваме аз и най-близките ми. Пътувал съм по света, но никога луксозно или за да си правя кефа“, коментира авторът на „Сезонът на погребенията“. Според Иван Голев „писането може да е в първата си част спонтанен процес, но, ако искаш да направиш нещо по-сериозно, след това трябва да си наденеш хладните очи и смело да кастриш всичко, което не ти върши работа“.

Вижте още

ВрИД кметът на община Панагюрище Петър Каменски: Слава на героите от Април 1876-та година!

         Уважаеми жители и         гости на община Панагюрище, Април 1876 г. винаги ще ни …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.