Водещи новини

Танцов състав „Бътава“ празнува рожден ден

Този петък – 25 ноември, Танцов състав „Бътава“ към читалище „Никола Вапцаров-1927“ в село Бъта

 ще празнува първата година отсъздаването си. Това съобщи хореографът на състава Мария Бензарова. В „Бътава“ танцуват две възрастови групи – момичета и момчета от 8 до 13 години и от 14 до 23 години. В групата на по-малките хореографските стъпки разучават 20 души, а при по-големите танцуващите са 16.

От над месец е сформирана и трета група, която е за възрастни.
Въпреки че е „най-младият“ състав в община Панагюрище, „Бътава“ има две сериозни участия извън пределите на общината. Първото беше през лятото на Международния фестивал „Морско конче“ в гр.Обзор, където спечели две награди – първо място за фолклорна изява и специалната награда на публиката. Другото участие на малките бътовски танцьори беше в Първия регионален фолклорен събор „Св.Константин“ край Пещера, на който ТС“Бътава“ отново спечели първо място.

За първите си постижения 20 от танцьорите  на Бъта са включени в тазгодишното издание на „Звезден клас“, чиято церемония предстои.
Хореографът Мария Бензарова е изключително благодарна за подкрепата – финансова и морална, която ТС „Бътава“ получава от кмета на селото Георги Александров. Тя издаде, че той е подготвил подаръци по случай първия рожден ден на ТС „Бътава“ този петък. Освен от Георги Александров за танцьорите ще има и други изненади.

Вижте още

Пълна колекция от медали спечелиха певческите млади панагюрски таланти на Международния фестивал „Абанико“

Пепа ФИЛИНА Група от 26 певци и инструменталисти, обучаващи се в музикалните класове към Центъра …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.