вторник , 16 април 2024
Водещи новини

Национален ученически конкурс „Посланици на здравето” 2016/2017

Конкурсът започна на 10 ноември 2016 г. и продължава до 1 юни 2017 г., като ще протече в две фази.

През първата фаза (10 ноември 2016 г. – 5 декември 2016 г.) участниците трябва да изготвят и да изпратят в МЗ своите проекти в областта – превенция на хронични незаразни болести. През втората фаза на конкурса – от 22 декември 2016 г. д 2 май 2017 г., ще стартира реализацията на проектите и тяхното отчитане.
Всеки кандидат задължително трябва да участва и в двете фази на конкурса!
Експертна комисия с участието на представители на МЗ и всички партньори ще извърши класирането на участницитедо 25 май 2017 г., след което резултатите ще бъдат публикувани на интернет-страниците на МЗ, МОН, МК, ММС, МОСВ и ПЕКБ. Официалното награждаване на победителите ще се проведе през юни 2017 г. Предвидени са 13 предметни награди – по три във всяка възрастова категория, три поощрителнинагради и една специална награда.
Конкурсът се провежда в рамките на Националната програма за превенция на хроничните незаразни болести 2014-2020г., приета с Решение № 538 от МС на 12.09.2013 г.
Националният конкурс се провежда по инициатива на Министерството на здравеопазването (МЗ), в партньорство с Министерството на образованието и науката (МОН), Министерството на културата (МК) и Министерството на младежта и спорта (ММС), Министерството на околната среда и водите (МОСВ) и Представителството на Европейската комисия в България (ПЕКБ).
Пълната информация за регламента на конкурса – изисквания за кандидатстване, за участие, изисквания към съдържанието на проектите, критерии за оценка, етапи на оценяване и награди за победителите, е публикувана на интернет-страницата на РЗИ Пазарджик, както и в сайтовете на МОН, МК, ММС, МОСВ и ПЕКБ. 

Вижте още

Заболеваемостта от грип в област Пазарджик все още е под нивата за обявяване на грипна епидемия

Данните от последната седмица /15-21.01.2024 г./q подадени от сентинелните практики и генерирани от Информационната система …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.