понеделник , 13 май 2024
Водещи новини

Румен Радев: Имам опит как се работи всеотдайно за България, която е с ясна евроатлантическа ориентация

България има ясна евроатлантическа ориентация и това никога, абсолютно никога не е било поставяно от мен за някакво разглеждане.

 Но ние в момента сме повече консуматор на решения в съюзите, в които членуваме. А трябва да станем генератор на решения в рамките на тези съюзи. Ето това управляващите не могат да постигнат. И рано или късно те усещат, че ще им се потърси отговорност за много пропуснати ползи от членството ни в тези съюзи. В никакъв случай няма смяна на ориентация, това е плашилото, което в безпомощност те размахват“.Това каза на 7 ноември по БНР ген.Румен Радев.
Според него страната  ни има право да търси по-изгодни за своите граждани и бизнес условия в отношенията си с Русия.
„Защо трябва еврофилията непременно да означава русофобия? За тях евроатлантическата мантра означава непременно „враг с Русия“. За мен това е нездравословна позиция“, коментира кандидат-президентът, издигнат от Инициативен комитет и подкрепен от БСП.
Относно упраците за липсата му на политически опит той заяви: Признавам, нямам опит в политически зависимости, в бизнес интриги, в корпоративни схеми. Много съм зле. Нямам опит като други хора от отсрещната страна, да сменям партия след партия, само и само да извличам някакви облаги или да стоя на власт. Но имам опит, който те нямат. Имам опит как се работи всеотдайно за България“.

Вижте още

„ОПТИКС“ АД за поредна година сключи дарителски договори с Община Панагюрище и Община Стрелча

По традиция всяка година „ОПТИКС“ АД подкрепя събития и дейности в сферата на културата, образованието …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.