неделя , 28 април 2024

МВР дава гаранция за сигурността на изборите

В ОДМВР-Пазарджик и РДПБЗН-Пазарджик е създадена необходимата организация за подготовката и осигуряване на изборите

за президент и вицепрезидент на Република България и за национален референдум, които ще се проведат на 06.11.2016г. Изготвени и утвърдени са планове за дейността на структурите на МВР в областта за гарантиране на сигурността, противодействие на престъпленията против политическите права на гражданите, опазване на обществения ред и охрана, осигуряване на пожарната безопасност и защитата на населението в периода на подготовка и при произвеждане на избори. Сформирани са групи за осъществяване на ефективен информационен обмен в процеса на изборите, проведени са срещи с окръжната и районните прокуратури по места.
Инспекторите от звената „Държавен противопожарен контрол” при РДПБЗН и РСПБЗН извършиха необходимите проверки относно пожарната обезопасеност на всички помещения свързани с изборния процес. Проверяват се евакуационните изходи, наличието и изправността на уредите за пожарогасене, провеждат се инструктажи на членовете на РИК и СИК в региона.

Вижте още

Община Панагюрище БЛАГОДАРИ на жителите си за съпреживяното на Трети март

Уважаеми жители на община Панагюрище, Благодарим Ви за съпричастността и споделеното вълнение на националния празник …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.