четвъртък , 18 април 2024

Проф.д-р Никола Владов е Лекар на годината

Проф. д-р Никола Владов д.м.н. получи днес приза „Лекар на годината“ за 2016-а, обявиха национални медии.

Той е началник на Клиника по чернодробно-панкреатична и трансплантационна хирургия към ВМА, национален консултант по трансплантология, председател на Дружеството по трансплантология в България. Има многобройни специализации по жлъчно-чернодробна и панкреатична хирургия, чернодробна трансплантация и лапароскопска хирургия в основополагащи съвременните стандарти в областта центрове.
Проф.д-р Владов извършва първата лапароскопска резекция на черен дроб и първата лапароскопска резекция на панкреас в България през 2006 г., през 2009 г. – първата трансплантация на черен дроб от жив донор от възрастен на възрастен, а през 2013 г. и първата ретрансплантация.
Никола Владов е роден на 19 октомври 1960 г. в гр.Ловеч.
Припомняме, че беше началник на хирургичното отделение в общинската МБАЛ „Събо Николов“ – Панагюрище във времето, когато управител на болницата беше д-р Руска Врагова. Проф.д-р Владов беше и член на Ротари клуб – Панагюрище
За мениджър на 2016 година  лекарите обявиха директора на пловдивската болница „Св. Георги“ проф. д-р Карен Джамбазов.

Вижте още

Заболеваемостта от грип в област Пазарджик все още е под нивата за обявяване на грипна епидемия

Данните от последната седмица /15-21.01.2024 г./q подадени от сентинелните практики и генерирани от Информационната система …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.